Biking, breweries & beaches in Bariloche

Zondag staat in het teken van de reis van El Chalten naar Bariloche. We hebben ervoor gekozen te vliegen. Dat betekent eerst 3u in de bus van El Chalten terug naar El Calafate.

De ochtend doen we lekker rustig aan. We ontbijten, pakken, checken uit, drinken koffie en ik schrijf mijn blog. We eten een broodje en begeven oms richting het busstation. De busreis zelf gaat door de prachtige omgeving waar we lama’s spotten. Soms vrolijk huppelend, soms slechts een karkas langs de weg. We worden netjes afgezet bij de luchthaven, ruim op tijd voor onze vlucht. We checken in en de kerel die ons helpt is echt het zonnetje in huis, een man van weinig woorden zullen we maar zeggen.

Keurig op tijd vliegen we en ruim voor de afgesproken tijd komen we aan. We zijn vroeg en besluiten de gewone lijnbus te pakken die ons naar Bariloche brengt. In de bus een los kaartje kopen is geen optie, dus met een beetje creatief onderhandelen gaan we (met een groepje toeristen) mee op de kaart van een Argentijnse vrouw.

Aangekomen in Bariloche bij het busstation, lopen we naar huis. De eerste indruk is nog niet heel positief, een beetje grauw en wat opmerkelijke types. Ons hostel is echter makkelijk te vinden en prima. De kamer is klein maar de keuken daarentegen super ruim en fijn.

Onze eerste dag Bariloche, genieten we van een lekker ontbijtje en gaan we op pad. Vandaag willen we lekker een stuk gaan fietsen in de mooie omgeving. We pakken de bus die ons naar het startpunt en de fietsverhuur brengt. De bus die we nodig hebben rijdt niet heel vaak en we hebben hem net gemist dus moeten lang wachten. Vervolgens stappen we te vroeg uit, waardoor we weer ruim een half uur op de volgende bus moeten wachten, al met al zijn we dus wel even onderweg.

Als we uiteindelijk op ons startpunt komen, gaan we snel met een mountainbike op pad. We leggen een mooie route af: circuito chico. Een route die nauwelijks vlak is maar continue stijgt en daalt.

img-20161121-wa0011

Er zitten een aantal pittige klimmetjes in. En dan voel ik ook gelijk hoe lang het geleden is dat ik in zo’n bergachtig gebied gefietst heb.

img-20161121-wa0005

Maar wat een mooie route en het is een heerlijke weg om te fietsen, volledig geasfalteerd en relatief rustig qua verkeer. We weten dat we op deze route een bierbrouwerij tegen zullen komen maar tot onze verbazing komen we er meerdere tegen. We stoppen uiteindelijk bij Gilbert, een schattig klein brouwerijtje met een zeer goede IPA op de tap!

img-20161121-wa0013

We pakken er eentje en een bammetje en fietsen daarna weer verder.
Als het rondje er op zit, besluiten we het eerste stukje nog een keer te doen om nog een laatste biertje te doen bij een ander brouwerijtje. We hebben het bord in de eerste kilometers gezien. Als we het rondje voor de tweede keer starten komen we het bordje ‘Berlina’ al vrij snel tegen. Bij het bordje slaan we linksaf, en gaan daarmee de geasfalteerde weg af. Gelukkig hebben we mountainbikes, dat komt nu wel van pas.

De brouwerij zit echter niet zo dichtbij als we dachten. We komen terecht in ‘Cologna Suiza’, een heel dorpje op zichzelf. Het duurt nog even voor we uiteindelijk weer een bord zien waarop staat dat het nog 300 meter naar de brouwerij is. We fietsen nog een stukje verder en als we uiteindelijk bij Berlina aankomen, blijkt het gesloten wegens verbouwing. Helaas!

We fietsen terug en leveren onze mountainbikes in. Het is mooi geweest voor vandaag, we hebben heel wat klimmetjes gedaan en genoten van de mooie omgeving Als de bus ons terug gebracht heeft naar de stad doen we boodschappen en koken we thuis. In onze superruime, industriele keuken. Heerlijk!

Dag twee in Bariloche was gereserveerd voor raften of paragliden maar daar zien we vanaf. We besluiten het rustig aan te doen en willen met een liftje naar een van de uitzichtpunten. De bus die ons naar Cerro Cathedral kan brengen laat echter wel weer heel erg lang op zich wachten. In plaats daarvan gaan we dan maar naar Cerro Torre. Een stukje minder hoog maar, zo blijkt, zeker de moeite waard. We hebben een prachtig uitzicht over Lago Nahuel Huapi.

img-20161122-wa0010

Op de top lunchen we, zien paragliders in actie en lopen nog een beetje rond. We gaan weer met het liftje naar beneden en stappen op een bus richting centrum. Achter in de bus kunnen we beide onze ogen niet helemaal openhouden en we missen het centrum. De bussen van Bariloche en wij lijken geen goude combi.

We rijden de stad uit en komen in een buitenwijk, die er nog wat meer vervallen uitziet dan het stadje zoals wij het nu kennen. We besluiten uit te stappen en de eerstvolgende bus terug te pakken. Die gelukkig al vrij snel komt. Terug in de stad gaan we nog even naar het ‘strand’.

Het is meer steen dan zand en tussen de mensen zwerven de straathonden. Er is een bankje vrij met een tafeltje, dus gaan we lekker zitten. Gijs neemt nog een snelle duik en daarna frissen we ons voor een avondje uit in Bariloche. We hebben vanmiddag al een parrilla gespot waar we wel een hapje willen eten en daar gaan we naartoe. We kiezen beide voor lam en dat valt in de smaak. Na het eten doen we nog een drankje voor we ons terug naar huis begeven.