Op grote hoogte

Oeps, ik loop een beetje achter met mijn blog. Ben mijn gevoel voor tijd totaal kwijt moet ik zeggen. Laten we beginnen met wat zondag geweest moet zijn in de Cameron Highlands.

Vroeg uit de veren voor de tour vandaag. Na een lekker ontbijtje bij de hostel bedenk ik me nog net op tijd dat ik ook een flesje water op de kop moet tikken. Net op tijd voor de tour.. We vertrekken in een jeep en rijden al toeterend over de kronkelende bergwegen. Achterin zitten we lekker knus op elkaar. De groep bevat ook twee Nederlandse dames uit Eindhoven nog wel. We kletsen wat en een van hen kent de TU nog uit de tijd van haar promotie. Soms is de wereld zo klein!!

De eerste stop is een fotomoment. Een prachtig uitzicht over de theeplantages. Onze gids vertelt ons over de plantages, over de juiste blaadjes met bijbehorende theesmaken en het knippen van de blaadjes. Na deze introductie in de wereld van thee rijden we verder naar een wachttoren. Vanaf daar hebben we een fantastisch uitzicht.
We zijn er gelukkig als een van de eerste maar al snel wordt het drukker en naar beneden komen wordt lastiger met het opkomende verkeer.

Als we ‘ontsnapt’ zijn uit de toren bezoeken we het mossy forrest. En jazeker, dat doet zijn naam eer aan. Onze gids vertelt hoe dit zo gegroeid is en dat onder de verende ondergrond (serieus ieder balletstudio zou een moord doen voor een dergelijke vering) in de basis rotsblokken liggen. Zo zacht als het voelt kun je je daar weinig bij voorstellen. Het is niet alleen mossig maar ook modderig! De route is bij vlagen wat glibberig en op sommige punten zak je zelfs weg in de modder…of in ieder geval ik doe dat. Maar al klimmend en klauterend vinden we onze weg. Superleuke hike!

Na de hike gaan we naar de theefabriek. Door de tegenvallende oogst draaien de machines helaas niet. Wat dan toch wel jammer is maar ik leer hoe dan ook over de fasen van het verwekingsproces. Daarna lopen we nog even langs de theeshop en drinken ice tea.

Terug van de tour besluit ik wat was te doen, te lunchen en even neer te ploffen in de loungeruimte met een boekje. Heel ontspannen is dat laatste niet wat de muggen verschijnen aan de lopende band. Heb ik er eentje platgeslagen, hebben zich alweer drie nieuwe aangedaan. Toch vermaak ik me prima, klets nog wat met de Nederlandse dames, drink een biertje, haal mijn was op etc.