Op Nederlandse bodem

Gisteren mijn laatste dag Boulder en omgeving. Om de dag maar eens goed te beginnen besloot ik voor een hoogst aanbevolen ontbijtcafeetje te gaan. Minpuntje daaraan was dat deze wel een flink eind uit de richting lag dus bijna een uur wandelen om de eetlust op te wekken. Maar het resultaat mocht er wezen. Echte verse eggs benedict met spinazie, gerookte zalm en kappertjes en daarnaast nog een flinke portie aardappelen. Veel Amerikaanser wordt het denk ik niet, maar heerlijk om een keer een stevig ontbijt te hebben waarna je niet stijl achterover slaat van de sugar rush en eerlijk: de eitjes mochten er wezen.

Nadat ik mijn hotel nog voor een nacht verlengd had ben ik een bezoekje gaan brengen aan Nederland. Tja, als je dan toch in de buurt bent kun je als Nederlander die kans eigenlijk niet laten schieten! Mijn eerste gedachte was deze prachtige 17miles tocht te fietsen. Mijn eerdere ervaringen brachten me echter op het idee om ook even het hoogteverschil te bekijken, voor ik daaraan begin. En laat dat nou een slim idee zijn geweest. Met een totaal hoogte verschil van tussen de 2000 en 3000 feet, denk ik dat ik het nog niet 1mile vol gehouden had. De route was met de bus ook schitterend. Nadat ik al geconstateerd had dat het hier een fiets- en hardloopparadijs is, mag ik denk ik ook wel stellen dat het een klimparadijs.

Over ‘small town America’ gesproken: Nederland is behoorlijk klein maar wel leuk om dat een keer te ervaren. Ik heb geluncht in zo’n ultieme cliché diner met dito publiek. Geweldig! En om het af te maken was het weer in Nederland ook echt toepasselijk Nederlands: koud en nat! Brrrr…..Daarna een mooie rit terug en daarmee is mijn laatste dag Boulder geëindigd.

Mijn plan is iets gewijzigd, ik denk dat ik Durango even skip. De reis daar naartoe is enorm omslachtig en kost me daardoor eigenlijk twee hele dagen. Uiteindelijk besloten toch maar naar Glenwood Springs te gaan en vanaf daar misschien naar Aspen. Ik begreep dat het zeer de moeite waard is om de trein richting Glenwood te pakken. Het duurt aanzienlijk langer maar schijnt mooier en comfortabeler te zijn dan de Greyhound! Ik laat me verassen…..