Over vliegende flamingo’s enzo….

Voor onze tweede dag in El Calafate hadden we bedacht te gaan hiken bij Lago Roca waar een mooie route te bewandelen is vanaf waar we uitzicht kunnen hebben op Torres del Pain. Echter reizen we in het voorseizoen en is de busdienst op deze route niet beschikbaar.

Als alternatief besluiten we een fiets te huren en naar het meer ‘Lago Argentina’ te fietsen. Hier en daar hebben we een pittig klimmetje te doen en de wind waait behoorlijk stevig. Het is niet echter zeer de moeite waard! Wat een mooi groen-blauw meer!

img_2490

Na het meer fietsen we door naar een klein natuurreservaatje waar we flamingo’s in het wild kunnen spotten. We worden vriendelijk ontvangen en beginnen aan onze wandeling die mooier is dan ik verwacht had. Als vogelspotter kun je hier je hart ophalen, ze zijn allemaal zo ongelooflijk dichtbij. Voor het eerst in mijn leven zie ik fl amingo’s daadwerkelijk vliegen. Wat een mooi gezicht. De vleugels zijn prachtig van kleur en het is fascinerend om te zien hoe ze afzetten, opstijgen en zich mee laten voeren door de wind. We kunnen ook even het pad af richting het water waar we wilde paarden zien. Het bezoekje duurt langer dan ik verwacht had maar is ook zeker meer de moeite waard dan ik ingeschat had.

img_2503

Hierna fietsen we verder in de richting van het stadje. We verkennen het nog een beetje verder en leveren daarna onze fietsen in. Wat een dag was leek te worden die niet helemaal uit de verf kwam, wordt uiteindelijk een supermooie dag die we niet hadden willen missen.

Hierna stoppen we voor een hapje en een drankje bij de lokale brewpub ‘la zorra’ en begeven ons rond kwart over 5 langzaamaan richting het busstation waar we de bus naar El Chalten pakken. Een drie uur durende rit door een prachtig landschap. Tegen het einde maken we een fotostop om alvast vast te leggen waar we naartoe gaan. De prachtige bergen rond El Chalten!

img_2521

Als we aankomen begint het net donker te worden maar doen we al een goede eerste indruk op van het dorpje! Dit worden mooie dagen, maar eerst een goede nacht….