Rust(plaats)

Onze derde dag in Buenos Aires switchen we van ons appartementje naar een ander hostel. We halen een ontbijtje bij de bakker op de hoek, pakken in en checken uit. Bepakt en bezakt lopen we naar ons nieuwe adresje. We zijn te vroeg om in te checken maar kunnen onze bagage achter laten. We regelen vast dat we vannacht een taxi kunnen krijgen naar het vliegveld. Het valt niet mee. Waar we normaal met handen en voeten, Engels en een enkel woordje Spaans een heel eind komen, moet er nu een vertaalapp aan te pas komen! Een goede oplossing, uiteindelijk komen we eruit.

Met heel wat minder gewicht op de schouders gaan we weer op pad. Vandaag zoeken we de rust een beetje op. We gaan naar het Reserva Ecologica Costarera Sur. Wat een contrast! We horen vogeltjes fluiten in plaats van de piepende remmen van oude bussen en blaffende honden. Het is heerlijk om even weg te zijn van de herrie en we lopen lekker in het zonnetje. Terwijl we over de boulevard lopen zien we om de zoveel meter kraampjes met eten. We besluiten voor de lunch te stoppen bij de populairste waar je een zeer goed gevuld broodje kunt halen met vlees vers van de gril en zoveel rauwkost als je wilt. Het broodje is zo groot dat we er eentje besluiten te delen en zelfs met de helft zitten we goed vol!

We vervolgen onze weg. Vandaag willen we nog graag naar het kerkhof
Cementerio de la Recoleta, een van de grootste toeristische trekpleisters van de stad. Het is een enorm terrein gevuld met imposante mausoleums, de een nog indrukwekkender dan de ander. We kijken onze ogen uit en verbazen ons over het feit dat sommige er behoorlijk slecht aan toe zijn en over de mix tussen oude mausoleums en zeer recente.

img_2363

Ook hier is de rust opvallend, we zitten nog midden in de stad maar ook hier is het opvallendste geluid het fluiten de vogeltjes. Natuurlijk nemen we een kijkje bij het graf van Eva Peron, net als alle andere toeristen. Na dit bezoekje vervolgen we onze weg weer terug naar het hostel. Stiekem hebben we heel veel kilometers afgelegd.

img_2361

’s Avonds willen we lekker genieten van een biertje. Ik heb een brewpup in gedachten maar deze blijkt dicht de we keren terug naar de taproom die ons de dag ervoor zo goed bevallen is. We nemen een klein proeverijtje en genieten van een vijftal kleine proefglaasjes met verassende biertjes en vullen dat aan met een stevige hamburger. Nadat we ons buikje rondgegeten hebben, gaan we terug naar het hostel. We kruipen er vroeg in want om 3.30 staat de taxi klaar om ons naar het vliegveld te brengen, op naar onze volgende bestemming: El Calafate!